Wednesday, February 23, 2011

Kenapa aku berblog??

Kenapa aku berblog??

Satu pertanyaan yang dah lama2 dulu aku dk tertanya2. dan dah bermacam-macam jawapan timbul dalam kepala hotak aku neh. mule2 rase nak berbelog neh sebab tuh sebab neh. yang pasti aku berbelog neh adalah untuk kepuasan aku sendiri. my blog my style. eceh. orang suke baca ke tak aku xkesah. n aku sesangat berterima kasih kepada sesape yang sudi baca entri2  n follow2 aku selama aku berbelog neh.
...
duluuuuuuu......aku tengok orang tu orang ni ada blog terus tanda soal bermain-main kt kepala aku.
kenapa berblog neh??xde keje ke dorang? dah tu siap tulis blog macam tulis diari plak. semua bende nak cite. itu dan ini.mada tu siap ada chapter2,part2 lagi. pasal pakwe laks tu. haihh... *jangan mara ye kalau ada yang terasa, entri aku belum habes lagi, sila baca sampai habes* bagi aku lebih elok kan kalau kite tulis blog neh kalau bole  bagi manfaat kat orang lain. itu kate aku masa aku xkenal selok belok dunia blog nie.

tapi sekarang aku sedar.*setelah aku masuk dunia blog*rupa-rupanya aku ni frog under the coconut shell. eh?salah. katak bawah tempurung. kat blog ni sebenarnya macam2 kita bole tulis. dan itu semua adalah hak masing2 nak tulis apa2. orang suke atau tak, tak xkesah. yang penting jangan kacau orang lain.

sekarang aku ni pun ngah konpius. aku tulis blog neh pasal apa ek? mule2 aku masuk dunia blog ni, aku pikir xnak lah cite2 kisah peribadi nih, buat hapa nak bagi tau kat semua orang. *eceh, masa tu hati tengah suci bersih tulus lagi mulus. heee* tapi sekarang dah macam2 aku tulis. kisah peribadi.*ada la sikit2* merapu merapik.*yang ni banyak*  terpikir, agak2 nya blog aku ni kene buat tajuk blog merapu merapik kot pasal cintan cintun, si die. xyah la cakap. memang banyak. sampai kan ada orang cakap aku ni jiwang. *ok. i admit that, tp kadang2 jer, heh* hah! xkesah la pasal apa pun. yang penting aku dapat satu kepuasan dengan berblog. orang nak baca ke tak dorang punye hal. aku xkesah. hah? sape cakap aku xkesah. aku kesah tau. aku amat berterima kasih yang amat kepada sape2 yang  sudi2 kan mata tangan dorang untuk menggodek-godek blog aku. tau tak setiap kali aku bukak blog fes skali aku akan tengok jumlah follower aku, pastu tengok trafik aku. kire alhamdulillah la ada gaks la makhluk2 yang sudi baca blog makhluk neh. aiseh..

kesimpulan.
berdasarkan dari pengalaman aku sdiri.
jangan cepat menilai sesuatu kalau xtau.
dan sekarang aku dah jatuh cinta dengan dunia blog aku sdiri
walau aku masih lagi baru dalam dunia berblogging..
my blog my style. caya lah!
heee....


tak kenal maka tak cinta.
T__T


Thanks for your reading love! =D

7 00 orang duk bersembang:

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

xknal maka ta cinta! yeay! sgt setuju!
suka blogging sbb kiet leh luahkan ape je. kan? kan? :)

niesz said...

tul tu..rase tenang je jiwa lepas da luah kan sumthing dlm blog..ehe..keep blogging :)

cikgu mata coklat said...

hahah..btul2.. ;p

Cikgu Khairina. said...

sgt setuju..! coz dis is our page kan. Dunia berblog wat kita rasa cm ada our own world. kan? =)

cikgu mata coklat said...

haaa...betul tu cg khairina yg kecik moleks..heheh ;p

Ihsan Arifin said...

haha tp jgn cite hal peribadi sgt kerna akhirnye bisa mkn diri ;)

cikgu mata coklat said...

btul la tu.
agak2 la kan nk cite hal pribadi.
g pun itu hak individu.
papehal, berani tanggung risiko la.
hehe.. ;p
thanks for ur comment..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...