- Pukul telur sampai lebam-lebam.. heheh. Maksudnya pukul sampai berbuih dan masukkan gula aising sikit-sikit. Tak cukup lebam lagi? Pukul lagi sampai kembang dan gula hancur.
- Sebelum tu, panaskan pengukus dulu.
- Masukkan tepung yang diayak tadi sikit-sikit berselang seli dengan air suam. Kacau sampai sebati.
- Pastu masukkan pula esen vanila, susu pekat dan minyak masak. Kacau sampai sebati lagi.
- Then, dah boleh kukus. Tuangkan ke dalam acuan dan tutup acuan dengan aluminium foil. Tak nak bagi air mata jatuh berderai di atas permukaan..heheh..
- Kukus selama 1 jam sehingga 1 1/2 jam. Bergantung. Biasanya i kukus 1 jam 15 minit je..
Topping/Hiasan
Untuk buat topping pulak. Campurkan kesemua bahan-bahan ke dalam pengukus tadi atau guna kaedah double boiler. Then curahkan pada kek yang telah sejuk dan ditaburkan chocolate rice di atas nya.
Jeng jeng... dah siap!
Jom makan...... :D
My simple resepi, HERE
0 00 orang duk bersembang:
Post a Comment