Saturday, December 3, 2011

Tutorial: Tentukan bilangan post di main page



Hai bloggies!! ^_^

Ekceli arini memang takde mood langsung nak hapdet blog, kepala dari semalam asik duk pusing-pusing macam kipas helikopter yang dah uzur tuh. Tapi aku gagahkan jugak kepala aku nak buat tuto neh. Tuto neh di request oleh sorang blogger. Aku copy paste ayatnya en.. mizz sue : "kaka afaf..blh x wt tutorial nk jd kn post tu 1 jew...xnk ada 2 3 kat bwh dyew..phm x?"

Jawab aku "paham-paham"..heheh..maksudnya tak bagi post yang ada kat main page blog tuh banyak. Yelah, ponat readers nak skrol panjang-panjang kan? Pastu blog loading pun jadi lambat kan??

Caranya memang senang, petik jari je derr..

1) Dashboard | Design

2) Akan keluar page ni kan?

Ok, tekan Edit kt Blog Post tuh, pastu keluar yang neh pulak

Kotak merah yang aku tanda tu, boleh diubah bilangan post di main page yang korang nak.

3) Then Save

Senang je kan?? Buat sambil pejam pun dah siap..heeee

Okay, bai!

Photobucket

Thanks for your reading love! =D

1 00 orang duk bersembang:

mizz sue91 said...

thnkz kaka afaf wt tuto niey ! ske-2 terima kasih lg !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...