Tuesday, April 5, 2011

Single or couple lagi sweet?

Erm, ad la tadi aku singgah blog tentang cinta yang berentri 6 reasons why sweet to be single. 

So, aku pun nak konsi2 sikit lah pandangan aku tentang neh.

single or couple lagi sweet??

Suke sangat tengok orang couple neh. sweet cangat cangat. tapi jangan nak lebih2 ok. nanti boleh buat  rase menyampah. ok, itu hak individu. xpe, mungkin blh diterima. yelah, couple2 jugak, jangan nak lebih2, kalo dorang nak tunjuk dalam dunia ni dorang je yang couple. aku pun couple jugak la weh. ops! ade sifat kebanggaan di situ. hahahaha. hurm, aku xtau la kut2 ade sape2 yang menyampah tengok aku couple an? tapi rasenye xde kut. kalo ade tu. so what?? heee..yela kami jarang sangat jumpa. cinta kami terhalang. terhalang oleh laut cina selatan. huuuu..sedih tau, xleh nak jumpa slalu. xpe2, baik untuk kesihatan. eh? 

couple

Aku memang suke tengok orang lain bahagia ngan pasangan masing2. sweet. yela, bile dah couple neh, dah tentu ade orang amik berat sal kite kan kan? slalu ad orang tanye, sihat ke tak? da makan ke lum? mandi ke tak lagi? rindu tak? sayang tak? heee...sweet kan? pastu siap ade bagi adiah, bunge, bear. candle light. dating. jalan same2. makan same2. semua same2 lah. memang sweet. 

tapi...................kadang2 tu blh jadi xsweet kan. yela, kalo dah gaduh setiap masa. tang mane nak sweet kan. yang blh jadi sweet nye tang bab pujuk memujuk. betul tak? btw sape yang sanggup setiap mase dk gaduh ngan bf/gf kan kan? itula, kalo nak cari tu cari yang sekufu. kadang2 kalo banyak persamaan antara pasangan masing2 xelok gaks kan? contoh nye, baran same baran, ego same2 naik, pastu kalo gaduh tu masing xnak mengalah. susah kan? tapi mungkin ade gaks la time sweet tu. hik.

Kadang2, sweet bile bercouple time mule2 je. bile dah lame tu mungkin kurang sikit kesweetan tuh. ya dak?? jadi, lebih elok kalo bercinta selepas kawen. dalam islam pun ade menggalakkan bercinta selepas berkawen. hehehh...

yang susahnye kalo dah bercouple nie, kene jaga pasaan si die. kadang2 kite xnak buat si die terasa tapi die pulak yg salah paham. kite cakap cetu die pikir ceni. pastu ade lah yang bermasam muke. haihh...susah2..so, nak elak dari semua ni, sentiasa berbincang ngan pasangan masing2. betul tak?

single
sape single sila angkat tangan macam saye....

kalo single ni banyak sweetnya. antaranya
  • kurang dose..opss! heheh
  • hidup xde sape nak control. leh buat sesuke ati jep.
  • hidup lagi bebas
  • kurang keberangkalian sebab nak stres. 
  • xkesah nak tido bangun kul bape. tapi sejak aku couple, aku xde kesah sangat bende ni. suka hati aku je nak tido bangun kul bape. 
  • jimat duit topup
yang xsweet..
  • terase jeles tengok orang lain bahagia.
  • xde sape nak amek berat macam orang lain yang bercouple
  • erm, tu je kut aku rase yang xsweet bile single neh. ker ade lagi??


lanjutan dari reason sweet bile single neh boleh baca sini..6 reasons why sweet to be single


So, pikir2 lah yang mana lagi sweet. couple or single. masing2 ade pendapat kangg??



sharing: Tips cipta hubungan yang berkekalan




Thanks for your reading love! =D

2 00 orang duk bersembang:

Firdaus Kasim said...

mesti lah single lg sweet.. free je rasa mcm berada atas langit.. tp kalo kahwin lg best.. couple x best sbb maksiat!

Baca entri terbaru firdauskasim.com :
Cara cantikkan banner iklan disertakan dgn teks yang menarik

nelly said...

sekarang zaman single ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...