Thursday, March 17, 2011

Saya sayang mak saya. anda??

Assalamualaikum.

Mummy.....na balikkk!!!
huk huk huk, sejak bile lak aku panggil mummy kt mak aku neh
*ngigau kau neh*

xkesah la kan. mummy ke, mama ke, ibu ke, mak ke, ma ke, mok ke, mek ke yang penting dia adalah seorang wanita yang terhebat dalam hidup aku. yela aku tauw mak aku memang dah banyak berkorban dan bersabar dengan kedegilan gila gila aku neh sejak aku dk berguling-guling nak keluar dari peyot mak aku lagi sampai la sekarang aku masih lagi duk guling guling mintak duit. terbaekkk punye anak..kah kah kah..oh! sungguh aku sangat sangat sangat rindu mak!! lambatnye bulan 5 neh. yeay! lagi sebulan lebih aku akan kembali duduk bawah ketiak mak aku. 

uhuk uhuk! *batuk kesopanan*. ehem. sakit tekok weh. cuaca xmenentu kut kebelakangan neh. hujan panas hujan panas. takut ugak kalo2 ade terkene radiasi dari japang nuh.betul ke? macam mane eh keadaan di sana? 

taip taip pasai sakit tekok ni. ado cite nak cite neh. ce cite ce cite. gini.......semalam tengah2 syokk borak2 lam hp ngan si die sampai pagi kut. dari tempat aku tido sampailah guling guling ke almari tempat aku charge hp*naseb bek tak masuk lam alamri oo. ngeh3*. tetibe suara aku ta kuar. na cakap, tapi suara xbunyi. aih, suara abes bateri da ke?? si die dk panggil2 nama aku dua tiga kali. aku nak nyahut, tapi tak kuar. last skali aku menjerit. *menjerit pelan lol, nt orang sbelah sedor*. ha!! tetibe suara katak yang kuar. tapi suara tu memang aneh. apakah itu?? adoihh. bole lak tetibe aku xdak suara. ehh...

eh2, da larik topik. aku nak cite sal mak aku ni woii. yang kau tetibe muncul kenapa. hek hek. xpe yang, nanti kite sambung malam kang eh. na cite sal mak mentua awak jap. heheh. 

ade la tadi tetibe teringat nak tepon kat mak. tetibe lagu speak now berdesing kat telinga aku. yeay!! ma tepon...baru je nak kol, tengok2 mak aku kol wei. bajet duit topup aku untuk malam kang. pastu leh lak mak aku tanye. 'ade duit tak?' hahahah! membuatkan aku tak saba saba nak jawab soalan itoo. lap u mum. *terbaekkk punye anakk*. see? ni lah orang cakap anak ngan mak memang sehati sejiwa. huhu. bole lepas rindu..sian mak aku, die pun ngah batuk batuk sakit tekak. macam aku. wah! memang sehati sejiwo berjiwo jiwo lah aku ngan mak aku. aku batuk mak aku pun batuk. kau ade gitu? eheee...
ye ye, aku tau anda2 pun sayangkan ibu anda kann? sape tak sayang mak oii? meh aku nak sekeh pale pastu lipat lipat masuk dalam mesin basuh pastu letak klorok banyak2, bagi cuci bersih. walau macam mane mak kite pun, die tetap seorang wanita yang melahirkan kite. dan aku sayang ketat ketat lah mak aku. mmuahh!

Okeh. Luv u maa....
*dari sorang anak yang degil lagi baek hati. kuam kuam*

die memang cantek lagi hebat..

psstt../ kalo batuk silalah minum 
ubat batuk cap ibu dan anak. ;p


bai!


Thanks for your reading love! =D

4 00 orang duk bersembang:

sharifahzakiah said...

sayangggg mak jgakkkk :)) hehehe tp kite kt umah skrg . duk bwh ktiak mak :P

Afaf CyNofa said...

@sharifahzakiah
best nye..da lame da xbalik uma..huhuh

Ihsan Arifin said...

pulanglah anakku ;)

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

long cuti seminggu! hehehe..
:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...