Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !


BANNER BEN ASHAARI

Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..

Hahahahah! aku nak gelak dulu bole tak?? memang hebat la abang ben nie. abang ben telah menyebabkan aku mengingat kembali kesah aku dan mak aku. kalo dk ingat kembali kenangan tu, aku rase memang nak tergelak berguling guling macam tenggiling. erk!

Ok2, kenangan ni mase aku kecikkk lagi. mase tu aku 5 tahun kut. aku ingat ag oo. mase tu mak aku tengah sarat sarat mengandungkan adik bongsu aku, sekarang nie dah 17 tahun kut. kenangan ni memang membuatkan aku betul betul rase bersalah. sebab aku telah menyebabkan mak aku hampir hampir nak terberanak kat shopin complek. da laa time tu pose..kesian betul mak aku. eeii, kecik kecik dah buat hal aku ni ye..mane taknye, dah nak kuar dr shopin complek tu, ad lagi aku xpuas ati, aku ajk skali lagi mak msuk kedai tu. ish, bodoh la ku kan, xtau ka mak aku ngah sarat2. memang la bodoh, blaja ABC xsampai Z lg. tapi sekarang anak mak ni dah cerdik kan kan? hahahaha..sambung balik. kan nak raye, macam macam lah mintak ngan mak aku. mak, nak kasut..mak, nak baju tu.. mak, nak sluar tu.. mak, oo mak..alamak!! mak aku nak terberanak dah oii...huhuhu..memang kejam betul aku. biase la kan, budak kecik, harap paham..pastu pe lagi, mak aku dengan gagahnye cube untuk keluar dari shopin complek tu. aku lak cube nak gagahkan diri nak angkat terus mak aku g hospital. *ceh,sumpah aku tipu! badan kecik cam ikan bilis*. haih,, pastu naseb bek la kat luar tu ade teksi, terus on the spot anta mak aku g hospital. aku?? ditinggalkan kat situ. padan muke..xdelah! aku tipu je..aku ikut skali la, kalo bole mase tu jugak aku nak jd bidan mak aku. kuam kuam kuam. mau taknye mase tu aku nanges bawah ketiak misi kt hospital tu. huhuhu. takut pape jadik kt mak aku. budak kecik pun tau kasih sayang tau..kesian mak aku. xlm pastu abah datang dan mak slamat melahirkan seorang putera yang bernama Putera. betul, adek aku namanye Putera, abah yang kasi name tu..yeay! dapat adek baru. nanti nak buli kaw kaw..hahah *ade je nak tokok tambah*..

wa!!panjangnye kesah mak aku nie...tapi kenangan ni aku xkan lupe sampai bile2..nanti aku nak cite kat anak cucu cicik micik aku esok2..hahah. untuk adik aku, sila berterima kaseh kt kakak ko yang baek hati neh, sebab telah menyebabkan ko terkeluar awal 2 minggu dari perut mak..kah kah kah..dan untuk mak tersayang, maap banyak banyak..i luv u..mmuahh..

Antara ibu dan ayah , siapakah yang anda lebihkan ? hehehe...

aku xde lebihkan sape sape. dua dua sayang!

Apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua ?

oh no! memang xpatut tinggalkan dorang kt umh orang tua. kasih sayang dorang terhadap aku memang tak terhingga. so, aku akan jaga dorang even aku dah kawen beranak pinak.. 

Pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka ..

anak anak macam nie memang orang yang xreti nak kenang budi langsung dan xpandai pakai otak kat kepala, pakai kat lutut kut..ops! heheh..harta dunia tak bawak mati la wei..

pssstt untuk mak tersayang: mak mak, terima kaseh sebab melahirkan saya..malam nie genap umur saya 22 tahun. terima kaseh sekali lagi, kerana mak sanggup bersabar dgn kedegilan saya, sanggup berkorban demi menyenangkan saye dan sampai sekarang saya masih di sini dapat meneruskan perjalanan hidup sebagai seorang manusia yang bergune. *ehemm! bergune ker??* jasamu dan kasih sayangmu tak terhingga..mak memang yang terhebat! luv u ketat ketat lah.. ;p






Thanks for your reading love! =D

5 00 orang duk bersembang:

Asyieq-iN Rkey said...

wah~~..terjah2....besday la ye 2nite=)..appy besday!!

Afaf CyNofa said...

@Asyieq-iN Rkey
tenks.. ;p

syaz rini said...

singgah dr blog abg ben..
happy birthday..

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. ibu kamu terbaik, sama sepertimana Mama Nadh, terbaik buat Nadh.. kita sama2 pastikan, kita jugak jadi anak yang baik, yang soleh buat mereka, dan masa depan, kita ibu bapa contoh buat anak2 kita ya.. ;)

Azza Firza said...

kehkehkeh, tahniah dapat adek, ritu lah, t kem salam putra ye, ekeek. apa apa pun, sempoii, visit me too ya :

oh ibu ! aku sayang padamu ! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...