Sunday, February 13, 2011

Mini Lyrics

Assalamualaikum..

Entry kali neh aku nak konsi2 cikit tentang apa yang aku tau korang xtau. kalau yang dah tau pasal ni silalah buat2 xtau sebab entry neh hanya untuk orang2 yang xtau je. heh..kalau saje2 nak bace pun xpe. no hal lah. 

apa yang tau ngan xtau tue?
sila rujuk tajuk entri okeh.

Erm, tau tak ape mini lyrics tu?
kalau tau xpe.
kalau xtau meh nak g tau. 

alkesah pasal mini lyrics ni.
adala satu hari tu aku dk godek2 nak cari plug-in lirik untuk winamp.
untuk pengetahuan kamu2 semua memang habitat, eh, tabiat aku suka dengar lagu sambil nyanyi. kadang2 tu nyanyi ikut muzik jep sebab nak nyanyi xtau lirik. so, jalan penyelesaian nya kene lah ada plug-in lirik. ala, plug-in lirik senang je nak cari. nak cari tanya pakcik gugel (google). kenal pakcik gugel? hah, kalau xkenal, sah2 kamu buta IT. heee...
tapi...ade tapinya..plug-in yang aku cari tu tidak memenuhi kriteria yang aku nak. sebab plug-in itoo telah mengganggu ketenteraman dekstop aku. dah la xcantek.huh, memilih. so, aku telah merajinkan diri p godek2 pak cik gugel aku tuh. godek punye godek terserempak lah ngan mini liriks neh. jadi, aku try lah!  

apa yang best mini lirik neh?
yang pasti boleh nyanyi sambil tengok lirik. dalam erti kata lain, karok laa..

bila korang pasang winamp secara otomatiknya akan kuar lirik lagu yang korang pasang tuh.
macam neh

klik untuk besarkan gambar

nampak yang aku bulat bujur kaler merah tu. die akan kuar cam tuh secara otomatiknya bile korang pasang lagu kat winamp. tapi sebenarnya die ada banyak pilihan skin lain. for me, aku memang suke gune skin neh sebab ianya transparent. lagi korang blh tukar kaler tulisan. tu semua ikut korang punye citarasa lah. den xkesah la korang nak letak kt mana2 bende tuh, kat atas, bawah,kiri,kanan. suka hati laa.


*penting

  •  time pasang lagu tuh, pastikan ejaan tajuk lagu dan nama penyanyi betul ye, kalau salah memang lirik tu xakan kuar.
  • pastikan internet blh gune ye. kalau xde internet memang lirik tu xakan kuar la sayang..heee.

kalau korang ade terasa nak donload mini lyrics ni klik je link kat bawah tu.
kalau link ni xleh gune search je mini lyrics kat google.

korang tau kan, bile dah donload kene run die punye setup.
then save lah kat mana2. biasenye lebih elok kalau save kat local disk c.
yang lain2 tu pandai2 korang lah ye. aku mule2 pun cube2 sdiri je.
kalau ade pape nak tanya leh la komen, insyAllah sy akan bantu.
okeh, enjoy it!

Sharing itu caring..

Thanks for your reading love! =D

3 00 orang duk bersembang:

yad'z said...

knw bout ths bfore.. btw, nice sharing.. hehe

zOeY zAu YaH said...

gitu upanya..
saya follower baru.moh follow saya.ada tutorial mekap dn lain2..klik sini zoey zau yah ska-ska hati

nurin said...

Kenapa sekarang ni,dah x boleh nak upload lyrics ye kat minilyrics

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...