Thursday, February 17, 2011

Kawan atau Kekasih

hey uollsss !

semuanya ok2 kan?
gud2.. ;p

ntah kenapa mood cool giless arinih.
dari pagi sampai la nie. mood ok2 ajah. gud2.
bagusnye kalo ari2 cam neh! =_=.
tapi bukan itu yang aku nak persoalkan.

berbalik pada tajuk entri kat atas tuh.
KAWAN atau KEKASIH???
ha! mana satu korang rasa PENTING?
ok2..rilek2..masing2 ada pendapat.
ada yang cakap KAWAN lagi penting. 
ada yg g tau dua2 susah nak pilih.
tapi.............................
kalau diikutkan dari pengalaman aku sdiri la, xde lagi yang
aku lihat, dengar cakap KEKASIH lagi penting.
hurm..
kesimpulannye???

nanti dulu. jangan cepat menilai sesuatu okeh.
pada pendapat aku la.
dulu, mase aku single mingle prigless lagi.
ada la orang tanya aku, mana lebih penting kan.
aku jawab kawan.
memang la sebab masa tuh aku mana ada tettttt......
dalam hati aku yg iklas neh, memang KAWAN lah yg perdana n utama.

tapi.....

sekarang neh aku dah xsingle mingle pringlesss.
ada lak yang tanya(dalam fesbuk)
mana lebih penting???
aku pun berfikir
fikir dan fikir
fikir.
aisehh....
susah la nak jawab.
sebab sekarang neh dua2 penting bagi aku.
xde yang lebih dan xde yang kurang.
memang susah nak describe.

so, kesimpulan yang aku boleh buat. 
berdasarkan pirasat aku yang xleh berapa boleh pakai neh.
orang yang single. sudah pasti akan jawab KAWAN lebih penting.
tapi yang dah ada pakwe makwe segala tuh. confius!
yang pasti dorang xakan jawab kawan lebih penting.
betul x??
xbetul laaa...lain orang lain persepsinye..

ok la.
KAWAN or KEKASIH dua2 penting bagi aku ok.
kamu2 semua xtau lah.
masing2 ada persepsi tersendiri.

tau tak sebab apa bagi aku dua2 penting.
ni kire amek dari pengalaman aku sdiri la.

camneh.
satu hari tuh.
aihh.....malu sebenarnye nak cite neh. heee ;p
gini

masa tu mood aku xcool. erti lain aku ngah bersedih. homesick!
den secara tetibe aku rasa nak nangis. cuba tahan.
pastu aku bkk fesbuk and post something kat wall BFF aku.
kire macam nak luah pasaan lah nie n die pun cube nk hiburkan aku.
masa tu kawan ada.
ok. ni lah kepentingan kalau adanya KAWAN.

memang masa tu aku xleh nak tahan langsung.
airmata kuar. sikit je. xbanyak. *siyes, malu neh* dem!
beberapa saat pastu.....
lagu tentang perasaanku, irwansyah berdesing kat telinga (hp aku bunyi lah)
oh! terharu rasa. si die kol time2 aku camneh. huhuhu.
aku dan die: bla bla bla.......
die: awak, nangis ke?
aku: tak lah.
die: yeke? suara lain macam je?
aku: sy xnangis laa. sy ok.
huhuuuu.
*sory awk, saya tipu awak masa tu*
masa tu memang die xbuat aku sedih lagi.
see??
SI DIE juga tetap penting bagi aku.

so, for me, KAWAN or KEKASIH.
dua2 penting. titik!

cetusan idea:   
note dari sorang KAWAN
klik SINI

Thanks for your reading love! =D

2 00 orang duk bersembang:

WanFadhilah said...

eeemmm... kalau sya lah kan. antara kawan dan kekasih, kawan lagi penting. kekasih kalau dh berpisah, susah nk kembali bersama balik kan, tpi kalau kawan, at least dorang ada perasaan sbg seorng kawan dan mampu terima kita balik.. apa2 pun semua tu tak penting, sbb itu hnyalah kekasih, lain la kalau suami.. kalau di tanya antara kawan atau suami, jawapannya sudah semestinya suami!!..

Malware pada blog

cikgu mata coklat said...

heheh. tenks for ur komen ;p
kadang2 sy pun ad terpikir kawan memang lebih penting. tapi tu la kan, kadang2 belah bagi. sbb dua2 sy sayang. heh..
ngan kawan, sy ad banyak kisah suka duka. tp skrg ad seseorang yg amat penting dlm hdup sy.heh..tapi kawan tetap pntg bagi sy ok..;p n kalo dipilih yg mn satu sy nk jaga hati? dua2 sy pilih. sy rela biar sy yg terluka.heh.. ;p
sya ek? ok sya, suami tu memang la. kan syurga di bawah telapak kaki suami untuk sorg isteri..hehe.
btw nice sharing wit u ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...