Friday, January 14, 2011

Baby & I

Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar semua? Malam ni nk bercerita sikit tentang anak-anak nakal saya. Em, sekarang dah ada 6 buah hati pengarang jantung (anak-anak buah yaw,bukan anak yaww)heheh. 4 laki-laki dan 2 perempuan. Rindu sangat-sangat nak jumpa dengan diorang..huhu

Jom kita tengok sama-sama....

Muhammad Farid Ashhar

Ni anak buah saya yang sulung, anak kaklong. gambar ni masa die menyertai 2010 National Robotics Competition (Final). hebat kan?? hehhee. acik bangga dengan along ! Kami semua panggil die along or abe long. putih,memang macam anak cina. along ni memang nakal. pernah sekali buat jahat masukkan anak kucing dalam tempayan. memang bengang gile hari tu, mau tak kene bebel satu hari tu. heheh. tapi tak apa la,budak-budak kan, biasala. nakal-nakal pn,manja nie. tapi kalau kene marah die buat dekk je,geram pun ada. hobi kalau tak ada kerja nak buat suka main game,kalau mengadap laptop main game 24 jam pn tak apa. ikut jejak daddy dia la ni. ke ikut mak cik die?? erk...heheh. acik bangga dengan along dapat 4A dalam UPSR tahun lepas, BM dapat B,frust gile. walaupun target nak dapat 5A tak dapat along tetap kene usaha tau ! sekarang ni along dah tingkatan 1 dan bersekolah di Sultan Ismail College, Kota Bharu.

Muhammad Farid Rizqeen

Anak buah no.2,anak kaklong.panggil angah.keluar daripada perut ibu pada 11.11.94. tak tau kenapa yang sorang ni termalap. ikut sapa tak tau. abang dengan adik semua siang, dia je yang malam. (hah!jahatnya mak cik ni).suka tersengeh.kalau marah pun dk tersengeh.tengok dalam gambar tu,sengeh je tau.ada lecung pipit tau.sengeh manis gitu.hobi macam along,suka main game dan cari gaduh.macam-macam laa.budak-budak.kalau nangis memang susah nak berhenti, macam siren bomba,memang takde sape yang sanggup dengar.angah ni bagus sikit dari along, tak buat jahat kat kucing. em,memang minat gile dengan kucing ni,macam mak cik dia laa.hehehh...untuk angah,acik harap angah dapat lawan along,belajar rajin-rajin,tahun depan UPSR biar dapat 5A ! 
...
...
...
okay ye kite sambung jap lagi
(on call)
heheh
...
...
...

okeh,sambung balik !

Muhammad Amirul Solehin
Anak kak long paling bongsu. comel kan??heheh,mesti la comel ! gambar ni masa amir kecik lagi,sekarang ni dah 6 tahun,dah nak sekolah dah. ha,ni gmbar amir sekarang 

handsome tak???

amir ni perasan.cubala puji dia kalau nak tahu. ada je gaya perasan dia buat. lagi-lagi kalau ada orang nak amik gambar dia. tengok ni..
heheh. comel je..

amir ni lagi dasat dari along dia. penah dulu masa amir umur 4 tahun, masa tu malam raya. tahu-tahu la kalau malam raya ni semua nenek2 duk sibuk kat dapur lagi-lagi nenek si amir. siapa? siapa lagi, my mum la. ceritanya begini masa tu nenek si amir ni tgh panaskan kuali nak masak apa entah, takde minyak lagi la,just kuali ja, pastu, baru je sekejap nenek amir ni pusing belakang nak amik barang tengok-tengok ada sekor binatang yang berbulu putih duk dalam kuali. ya Allah ! kucing aku ! tengok2 si amir ni duk sengeh2 tepi kuali tu,lain tak bukan memang keje budak nih. sabar je la. erm,kesian kucing tu..nasib baik kuali tu takde minyak ! masa tu ok lagi,kuali pun xla panas sangat. tak lama tu, tetiba terdengar ada kucing mengiau(eh,ada ke perkataan mengiau?) dalam bilik air. pegi2 tengok kucing tengah duk berenang dalam tempayan air. amir!!!memang keje si amir lah ni.agaknya dia xpuas baling kucing dalam kuali tadi kut,g sumbat dalam tempayan air.nasib baik tak lemas. tu la satu2 kucing yang paling aku sayang. tapi sekarang ni si putih(kucing tadi) dah tak ada, mati kene langgar kereta.huhu. tu la kesah kebuasan si amir ni. amir, Happy Birthday yang ke 6  pada 9 januari lepas. dah besar anak sdara acik ni...jangan nakal-nakal tau !

Alya Farhana
macam muka saya tak??heheh. anak sdara sulung perempuan.anak abang no2.comel kan? dulu kecik2 susah nak rapat ni.asik nak berkepik dengan umi n papa dia ja. tapi sekarang dah okay,boleh dah berkepit dengan orang lain. manja dengan papa dia,mana tak nya,papanya duk manjakan sangat alya ni. yela kan sape tak sayang anak oii. suka bercakap,tapi semua orang tak paham apa yang alya cakap.umi dia ja yg paham.papa dia pun xpaham.kalau tengah makan tu,ada je benda nak bercerita.kalau dah dengar tu buat-buat paham je la. eee geram betul dengan alya nih !

suka amik gambar alya ni,pandai berpocing.
tengok nih
.
.
muka bosan tak tau nak buat apa
nt besa esok-esok saya nak jadi............
kenapa cedih nie.....
sayang baby aina..
.
.
.
baby???
===>
yela...
baby Aina Farhana

erk! lapar la pulak.
g makan jap!
boleh kan??
heheh
.
.
.
.
okeh,sambung lagi
ni la aina farhana.nm tu i yang letak tau.heheh.baru je masuk 5bulan.memang geram gileh dengan aina ni.tembam oo..macam anak jepun.umi dia asik duk tengok cite jepun kut.hehe.xdelah,umi aina memang putih pun.baby aina ni pantang ditegur,sepatah tegur 10patah menjawab.tengah tido pun boleh tegur orang lagi.
ni gambar latest baby aina
tengok tu,ape yang dia nak cakap tu...
gereh weh !
heheh
kak ya sayang baby aina..
waaa !! rndu nak peluk baby aina..
huhuhuhuuu ='(

Muhammad Haziq
caye budak paling cumel !

anak sis no3. haziq!! kangen banget sama kamu. haziq ni dah nak masuk 2tahun.nakal memang nakal.biasala budak laki.pantang tengok pintu rumah terbuka,kaki tu cepat ja.tak lama nak dapat adik baru.jangan nakal-nakal tau.heheh.haziq ni xleh duk diam2 dalam rumah, tengok nih

kalau balik kelantan tu petang-petang kalau xde keje suka main kejar-kejar dengan kambing. nak tolong pakcu sebelah rumah tambat kambing la konon.memang pantang tengok kambing.asal tengok je nak kejar.ish,tak takut langsung.ada lembu kejar lembu.

grenggg.. pandai je main gitar,ikut bapak dia kut.

ajiq cayam acik..heheh

luv u haziq!!!

okay lah,cukup setakat ni je pasal anak-anak i. opps,anak-anak sedara yaw.
tunggu untuk episod akan datang.
to be continue....


daaa...!




Thanks for your reading love! =D

3 00 orang duk bersembang:

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

wah..ramai doh ank buoh dio.
long jugop la hop xdop ag. hehe

.:sukasuki:. said...

so cute.

❤.:abbeydawnz:.❤ said...

long: hehe.xpo long,long tggu hk long sdiri deh.
heheh

ana: mesti laa..ngeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...